AVG

Inleiding

Vanaf 25 mei 2018 geldt de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ter vervanging van de Wet Bescherming persoonsgegevens (WBP).

In deze privacy verklaring leggen wij u uit welke gegevens wij van u opslaan. Daarnaast leggen wij u uit wat wij met die gegevens doen. Het opslaan en delen van gegevens is in veel gevallen noodzakelijk om de taken van de bewindvoerder, mentor of curator uit te voeren.

De rechtbank geeft ons de opdracht om uw geld en goederen te beheren en/of uw persoonlijke belangen te waarnemen zoals dat in titel 16, 19 en 20 van het Burgerlijk Wetboek is vastgelegd. Dat kan alleen als bepaalde gegevens worden opgeslagen en gedeeld met derden. Voor het delen van informatie vragen wij u niet steeds opnieuw om toestemming. Wij maken er ook niet steeds opnieuw melding van als wij informatie met derden delen. Wij beschouwen het als onderdeel van de opdracht die de rechtbank ons geeft dat wij deze informatie opslaan en delen.

Hieronder leggen wij aan u uit welke gegevens wij opslaan. Verder leggen wij uit wie toegang heeft tot die gegevens. Wij vertellen u ook met wie we die gegevens delen. En wij geven aan hoelang we de gegevens bewaren. Tot slot leggen we uit wat u kunt doen als u vindt dat wij niet zorgvuldig met uw gegevens omgaan.
lees verder